Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/ceramicdesign.nl/httpdocs/site/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2364 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/ceramicdesign.nl/httpdocs/site/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77 Lidewij van de Berg – Ceramicdesign.nl Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/ceramicdesign.nl/httpdocs/site/wp-includes/post-template.php on line 284

Lidewij van de Berg

Lidewij van de Berg

Ceramic Design is een product ontwerpbureau gestart door Lidewij van de Berg. Lidewij ontwerpt en maakt porselein gebruiksgoed. Alle ontwerpen worden in eigen atelier vervaardigd. Hiermee wordt een persoonlijke en op maat gemaakte kwaliteit bewaakt.

In 2002 studeerde Lidewij af aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving

‘s- Hertogenbosch, afdeling keramiek en andere media. Tijdens haar studie kwam een duidelijke voorliefde voor design naar voren. Naast haar werk in opdracht en eigen ontwerp ontwikkelt zij kunstactiviteiten voor kinderen.

Eigen Ontwerp

De grens tussen kunst en vormgeving

Lidewij van de Berg houdt zich voornamelijk bezig met toegepast design. Maar in haar werk verkeert zij vaak in het grensgebied tussen toegepaste en autonome kunst. Zij zoekt naar niet alledaagse toepassingen binnen de consumptiebehoefte.

De eet- en drink cultuur is een grote drijfveer. Ingrediënten en eetgewoonten uit het verleden en uit andere culturen vormen de basis voor de producten met een toepassing in deze tijd.

Ook mixt Lidewij graag met andere materialen zoals metaal, hout, kunststof en textiel. Een schaaltje met een scharnier van textiel bijvoorbeeld of de nerf van een blad als decoratie in het porselein.

Werk in opdracht

Omdat Lidewij haar werk zelf ontwerpt en vervaardigd is elk stuk uniek. Lidewij maakt enkele stukken, als huwelijksgeschenk of als ander bijzonder cadeau maar ook grotere oplagen bijvoorbeeld als relatiegeschenk.

Kinder Kunstactiviteiten

Met de kinderkunstactiviteiten ontwikkelt Lidewij kunst-educatieve projecten en workshops voor kinderen. Het doel is de kinderen te verbazen; op een andere manier naar het bekende te laten kijken. Vanuit verbazing kunnen de mooiste werken ontstaan.

Lidewij is van huis uit vormgever. In haar kinderkunstactiviteiten ligt het accent op hedendaags design. Vaak vanuit een fascinatie voor eten en drinken. Lidewij werpt een ander licht op gezamenlijk tafelen en begeleid kinderen naar hun eigen interpretatie hiervan. Iedereen werkt aan een eigen design product. Elke kinderkunst-activiteit wordt afgesloten met een feestje.

In 2008 rondde Lidewij als aanvulling op eerder werk en studie de opleiding Beroepskunstenaars in de Klas (BIK) af. Sindsdien organiseert en begeleidt zij kinderkunstactiviteiten voor (basis)scholen, buitenschoolse opvang en kinderfeestjes. De projecten en workshops worden op maat gemaakt, informeer voor de mogelijkheden.

Vraag wat er mogelijk is.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!